петък, април 19, 2024

Направете този тест и разберете какво е състоянието на щитовидната жлеза

Date:

Сподели новината.

Щитовидната жлеза регулира хормоналното равновесие на цялото тяло. Ето защо е необходимо да се грижим за здравето на щитовидната жлеза. Предлагаме ви един прост и лесен тест, който може да направите у дома.

            Този тест ще определи нивото на йод в кръвта. Знаете, че от нивото на йод много зависи колко и как ще работи щитовидната жлеза. С йодния дефицит шега не бива. Хормоните, които щитовидната жеза произвежда влияят върху репродукцията, растежа, диференциацията и метаболизма на тъканите. Казано по-просто, щитовидната жлеза определя колко често сърцето ще ни боли, дали храната да се отлага под формата на гликоген (отговорен за енергийните доставки), и колко – под формата на мазнини, дали един човек ще замръзне в студа или не.

            За да направите този тест ви трябва най-обикновена тинктура от йод, без значение дали е три или пет процентна. С клечка за уши направете мрежа от йодни черти в областта на корема. Тестът се прави вечер преди да си легнете. Освен в долната част на корема може да направите мрежата от йод и върху бедрото. След като йодът изсъхне, идете да спите. Ако чертите са останали наполовина – има йоден дефицит. Ако не са избелели може и да не се притеснявате, но все пак ще е добре профилактично да допълвате запасите си от йод.

            Ето и един по-точен тест. Преди да си легнете, поставени върху кожата на предмишницата три реда от йоден разтвор: тънък, малко по-дебел и още по-плътен. Ако първата линия на сутринта я няма – с йода при вас всичко е наред. Ако първите две линии са изчезнали – обърнете внимание на здравето. И ако е останала само една линия – имате сериозна липса на йод.

източник: >>лекува.NET<<

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...