Сподели новината.

Със над  100 милиона лева по-малко ще бъде бюджетът на община Бургас за следващата година.

Със над  100 милиона лева по-малко ще бъде бюджетът на община Бургас за следващата година. Информацията бе оповестена официално, като точната цифра за 2016 година е 214 милиона лева. Голямата разлика в сумите се дължи най-вече на намалените средства, които ще бъдат усвоени по европрограми. През тази година сумата, която общината ще усвои от европейските фондове е около 160 милиона лева. 157 милиона пък са заложени като собствени приходи на общината. За 2016 година обаче корекциите са много сериозни, а общата рамка е с над 100 милиона лева по-малка. От община Бургас все още не са обявили какво ще е съотношението между собствени приходи и парите по европейски програми, но разликата идва най-вече заради по-малкото средства именно по отношение на фондовоте от ЕС. Намалената стойност на бюджета показва голямата зависимост на общината по това перо  и липсата на адекватни мерки за стимулиране на местната икономика, което би повишило приходите в хазната. В същото време от община Бургас обясняват, че имат готовност да усвоят много по-сериозни суми по европейските програми, но на този етип няма възможности за това. В следващите седмици ще започнат обществените обсъждания на проектбодюджета за 2016 година. Факт е обаче, че общината ще разполага с повече от 100 милиона лева по-малко, което ще се отрази на цялата дейност и обслужането на основните разходни  пера, както и на капиталовата програма.

петък, август 15, 2025

Така се прави прочутата рибена чорба по бургаски. Празник на сетивата!

Date:

Сподели новината.

Предлагаме ви рецептата за известната край морето рибена чорба по бургаски. Става нещо уникално вкусно, а и не се приготвя никак трудно. Сигурни сме, че ще останете очаровани.
рибена чорба по бургаски

Ето я цаката на вкусната рибена чорба по бургаски

Трябват ни 700 грама риба от поне три различни вида, глава лук, един морков, една червена чушка, един картоф, три стръка целина, люта чушка, жълтък, една лъжица кисело мляко, пет стръка мащерка, една лъжичка дивисил, четири лъжици олио, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си почистим рибите много хубаво от опашките и вътрешностите, но главите им си ги оставяме. След това ги сваряваме в подсолена вода.

Зеленчуците ги нарязваме на средни кубчета и ги поставяме в една дълбока тенджера. Прибавяме към тях стръкчетата подправки, пипера и ако трябва още малко сол на вкус.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Между Чирпан и Стара Загора е безумие! Тапа от 10 километра блокира магистралата

Днес пътуването по магистралите на България се оказа истинско...

Ад край Сунгурларе

40 души, настанени в Дома за възрастни с увреждания...

Огнен кошмар пълзи към Любимец

Пожарът в Харманлийско навлезе и в община Любимец. Той се...

Връщат COVID мерките, нов вирус удари Китай

Над 7 хиляди души са заразени с вируса чикунгуня...