Свирепа атака в магазините на Силистра и Русе

0
275
zx952y526 4159887
Сподели новината.

Румънците атакуват родните хипермаркети от север, а гърците – от юг. Истерия за основни хранителни продукти е имало през почивните дни и в северната ни съседка Румъния, пише “Телеграф”.

Големите супермаркети решили да ограничат продажбите на брашно, захар, олио и царевица, съобщават местните медии. Захарта и олиото започнали да изчезват от магазините и затова съседите ни вчера са пазарували в големите хипермаркети в Силистра и Русе.
Количества

„Призоваваме потребителите да бъдат отговорни и да не купуват повече, отколкото им е необходимо за ежедневна консумация“, се казва в изявление на Асоциацията на големите търговски вериги в Румъния. В него се отбелязва също така, че има значително увеличение на търсенето на трайни и нетрайни продукти.

За да се предотвратят спекулата и да се осигури балансирано снабдяване на цялото население, на магазините в Румъния е разрешено да предприемат временни мерки за ограничаване на продажбите на определени стоки.

Това обаче накара онези хора, които живеят на 50-80 км от Русе и Силистра, да се отправят на пазар у нас. Румънците признават, че им е по-изгодно да се разходят до България за едни ден и да се заредят с трайни продукти за месец. Излизало им с 15-20% по-евтино, а и предвид ограниченията в техните хипермаркети предпочитали да пазаруват у нас по-големи

--------------------------