Начало БГ.икономика Свалят категорията на знаков хотел в Русе заради потресаваща мизерия
aSAS

Свалят категорията на знаков хотел в Русе заради потресаваща мизерия

1672
0
Сподели новината.

Категорията на 4-звездният Гранд Хотел Рига в Русе ще бъде намалена по разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова. Принудителната административна мярка се налага заради установени лоши хигиенни условия в хотела.

Екипи на министерството са извършили проверка след сигнал за лоша хигиена и услуги, които не отговарят на категорията на хотела. Сигналът е от деца, които са били настанени там. Те направили снимки на различни части от стаите си и ги споделили с родителите си, които сигнализирали ресорното ведомство.

На място експертният екип на министерството е установил, че стаите в хотела от 11-ия етаж нагоре не отговарят на нито една от категориите, които са определени в Закона за туризма, което е повод за стартиралата процедура.
За това несъответствие в закона се предвижда и налагането на санкция на хотелиера в размер от 200 до 1 000 лева и от 1 000 до 3 000 лева за юридически лица.

Експертите към МТ са запечатали въпросните етажи от хотела. Предстои да се намеси и Регионалната здравна инспекция, което трябва да стане до 3 май.