Страшна трагедия с българин в Испания

0
654
8899666
Сподели новината.

Трагедия потресе Неделино! От общината обявиха спешна акция за събиране на средства за прибиране на тялото на 28-годишния Борислав Дюлев, който внезапно почина в Испания, пише „Марица„. 

Младият мъж работил в земеделието там. Има съпруга, която е бременна. Трагедията се разиграва на 10 май. Борислав вечерял, когато му прилошава на масата и издъхва внезапно. Заключението на аутопсията е, че е получил масивен инфаркт, съобщи кметът на Неделино Боян Кехайов, който поддържа връзка с чичо на починалия млад мъж.

Родителите му са отпътували за Испания, за да приберат тялото. За транспортирането му са необходими около 8 000 евро, които се събират с кампания в Неделино.

Общината ще отпусне около 2000 лв. помощ с решение на ОбС, каза Кехайов, след среща с общинските съветници.

Отделно общинската администрация събира дарения от лични средства, като дотук натрупаната сума е към 1800 лв. Бизнесмени и жители на Неделино също изпращат дарения на сметка на семейството.

Кутии за дарения са поставени и в търговски обекти. Има много съпричастни хора, ще поемем всички разходи от пристигането на тялото за транспорт и погребение, със събраните дарения, каза Кехайов.

Общината публикува и сметката за изпращане на дарения: ES3521034703540010103329 – Sevdalin Vasilev Dyulev