понеделник, юли 22, 2024

Страшна наглост и цинизъм в Благоевград

Date:

Сподели новината.

Циничен грабеж в Благоевград. Трима, сред които баща и дете, откраднали около 500 лева, след това изпразнили хладилника на възрастното семейство, а междувременно докато хората са спели, започнали да обръщат дюшеците по леглата, за да търсят спестявания и на финала нанесли побой над беззащитните пенсионери Славчо и Ани в понеделник вечер.

Нея вечер си легнахме много рано. Те са ни наблюдавали сигурно къщата. Като са решили, че известно време вкъщи е тъмно, сигурно са решили, че сме заспали дълбоко, разказа Ани пред Нова тв.

 

Къщата навсякъде била заключена и на пръв поглед проникването в нея изглеждало невъзможно. Крадците обаче измислили план. Тъй като има дете в групата, те го карат да се качи на терасата, където има малко прозорче, то влиза вътре и отваря вратата.

Когато тримата вече са вътре, детето започва да пълни торби с храна от фризера и хладилника, а големите тръгват да тършуват из къщата.

По едно време аз отварям очи и виждам светлинка и две физиономии, клекнали на пода да тършуват в нощното шкафче до мен.

Аз казвам “а, крадци”. Славчо скача. Те побягнаха, а Славчо хваща момченцето за ръката. То се обръща и почва да вика “тате, тате”, разказва Ани.

Те се върнаха. Дръпнаха детето и започнаха да ме бият, коментира Славчо.

Побоят над него е жесток. Не спират да го налагат в продължение на няколко минути.

Обадих се на 112, а не мога да говоря. Двамата треперехме. Исках да помогна на Славчо, не можах, не знам какво стана, коментира Ани.

Възрастното семейство е било ограбено и преди няколко месеца, като подчеркът е бил същият – откраднати пари и изпразнен хладилник.

Те са ги изиграли парите на комар сигурно. Представяте ли си, че докато Славчо спи, те му вдигат дюшека, за да му вземат портмонето с личните документи, разказа Ани.

Тремата извършители са заловени.

Но нашата полиция си е на мястото. Ето, откриха ги за нула време и ни успокоиха, че крадците са в полицията.  И наистина сега сме по-спокойни, чувстваме се като победители, казва Ани.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Бурята помете район около Търново

Бурята, ударила Троян този следобед, се насочи на изток. Обилни...

Започна се: Свирепа буря удари Троян

Пороен дъжд се изсипа над Троян. Според първоначалната информация...

Тежка ситуация на Беклемето отчитат премиерът и МВР шефът

Ситуацията с пожара на Беклемето е много сложна, защото...