Страшна касапница в Белгия

0
43
r orig orig ssssssssssss
Сподели новината.

Двама зрители-тийнейджъри загинаха при катастрофа на белгийското рали „Кондроз“ близо до град Ванзе, когато един от състезателите изхвърча от пътя при мокри условия, съобщиха местните власти, цитирани от АФП.

След поднасяне колата блъска 16-годишно момиче и 18-годишно момче. Пилотът и още един човек са откарани в болница, но не са в критично състояние. Говорител на местните власти заяви, че няколко души са ранени, но не уточни колко.

Според първите констатации състезателният автомобил е на дуото Емерик Рари и Фабрис Хенри е излязъл от пистата заради аквапланинг. Жертвите са 16-годишно момиче и 18-годишно момче.

„Колата се блъсна в малка стена, след което се приземи настрани, удряйки група зрители, които стояха в зона, забранена за обществеността“, каза говорител на организаторите, които незабавно прекратиха състезанието и отмениха последната част от ралито за време.

Шофьорът и пътникът са откарани за преглед в близката болница, но няма опасност за живота им. Пробите им за алкохол са отрицателни, а разследващите се опитват да установят дали двамата тийнейджъри не са били в зона, затворена за зрители.

За съжаление, това не е първият път, в който се случва фатален инцидент по време на рали „Кондроз“. През 2003 година загина 14-годишен зрител, а през 2011 година при катастрофа загинаха двама души. През 2018 година навигатор загина, след като шофьорът се блъсна с колата си в стълб.

--------------------------