Сподели новината.

Жена с инсулт почина часове, след като беше изписана от болница в Тутракан. Нейният син написа следното писмо:

„След като състоянието на майка ми уж се е било подобрило и била стабилизирана, те я изписват, защото парите по здравната каса вече са усвоени. На въпроса биха ли ми осигурили транспорт (линейка) отговорът им беше, че те не са транспортна фирма и трябва да се спасяваме.

Казаха ми, че мога да се обадя на катафалката или да си намеря бус и да я натоварим сякаш товарим куфари или чували с картофи. На въпроса ми как така, та това е жив човек, това е майка ми, те ми казаха „да се спасявам”, пише Михаил Савелев.

[null]
Майката му, която живее в старчески дом, лежи в болницата в Тутракан пет дни.

„След това докторът ни убеждава, че тя ще бъде изписана и няма да има странични ефекти и ще бъде добре. Изписаха я в 12:00 и в 14:00 часа същия ден ми се обадиха от старческия дом, че е починала”, обясни Савелев в сутрешния блок на Нова ТВ.

В епикризата на жената е обяснено, че е изписана с подобрение, без риск за здравето от прекратяването на болничното лечение. Хората твърдят, че са имали проблеми и при транспортирането на жената от болницата до старческия дом.

„Първо ни казаха, че е осигурен транспортът. Звънях на старческия дом, откъдето ми казаха, че такъв няма. Помолихме за съдействие болницата”, каза Савелев.

„Излязоха с много грубо отношение. Наложи се няколко пъти да ги моля да не ми викат. Жена ми каза – вариантите ви са три – да намерите бус, да се обадим на катафалка беше втората опция, която отказахме. Тя е жив човек, а аз не искам живи хора да се возят в катафалка”, обясни съпругата на Михаил.

„Това не е катафалка, а един бус на общината, който извършва такива обредни дейности в помощ на хора за транспорт”, каза Донка Григорова от ЦСМП – Тутракан.

„Инсултът е сериозно съдово заболяване. Инцидентите са непредвидими. Жената е получавала няколко пъти преди това. Тя е изписана наистина с подобрение. Има индикации за дехоспитализация”, коментира управителят на МБАЛ-Тутракан д-р Любомир Бойчев.

Предишна статияНай-дълъг живот имат в Кърджали! Най-кратък е във Видин
Следваща статияАд на пътя край Симитли