петък, април 19, 2024

Страхотна вест за селищата в Странджа! Инвестират над 45 милиона лева

Date:

Сподели новината.

Започна основният ремонт на третокласния път III-907 Босна – Визица на територията на община Малко Търново, област Бургас. Трасето, с дължина 24.6 км, е единствената пътна връзка за село Визица. Цялостната реконструкцията ще подобри експлоатационното състояние на пътната настилка, която е с множество пукнатини и деформации, ще подобри безопасността на движение и отводняването. За този ремонт настояваше и спомогна и депутатът и лидер на ПП “Средна европейска класа” – Константин Бачийски.

konstantin bachiiski ne chuh nishto 796

“Няма малки и големи пътища, няма малки и големи общини, макар отсечката да е около 25 км хората тук заслужават добра пътна инфраструктура и благоустройство. Този ремонт е заложен в стратегията за развитие на пътната инфраструктура до 2022 г., но за съжаление не е бил реализиран. Сега ремонтът стартира и сме изключително доволни, защото поставяме началото на серия от ремонти на юг от Бургас. Целта ни е тази година да започне и основният ремонт на пътищата Бургас – Царево, Царево – Малко Търново, Росен – Веселие – Ясна Поляна”, заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Найденов при първата копка на важния за региона и община Малко Търново третокласен път. На нея присъстваха кметът на общината Илиян Янчев, областният управител Пламен Янев, директорът на Областно пътно управление инж. Митко Порязов и представители на изпълнителите.

“Адмирации към Министерството на регионалното развитие. Изключително сме благодарни и доволни, че по този път вече ще може да се пътува спокойно и безопасно. Това трасе, заедно с пътя Царево – Малко Търново, който пък е връзката „море-планина“ и за който също има осигурено финансиране, ни дава основание да говорим за развитие на селски туризъм, на всякакъв вид туризъм, защото Странджа планина има голям потенциал”, каза кметът на община Малко Търново Илиян Янчев.

15

Срокът за реализиране на всички строително-монтажни дейности е 450 календарни дни. Предвидена е цялостна подмяна на конструкцията на пътя и съществуващата асфалтова настилка, подмяна на съществуващите и полагане на нови бордюри, там, където липсват, както и поставяне на нови италиански улеи. Ще бъде поставена нова пътна маркировка и сигнализация за подобряване безопасността на движението. Последният ремонт на третокласния път е изпълнен преди повече от 30 години. Строителните дейности ще се извършват поетапно, отсечката няма да бъде затваряна, движението на моторни превозни средства ще бъде в едната лента. На обекта вече е поставена, необходимата сигнализация, указваща старта на ремонтните дейности.

Стойността на ремонтните дейности е 45 679 984,58 лв. с ДДС., а средствата са от републиканския бюджет. Фирмата изпълнител след проведена обществена поръчка по ЗОП е ДЗЗД „Странджа 2022“, с участници в обединението: „ПСТ Груп“ ЕАД и „ОРС-Инфраструктура“ ООД. Строителен надзор на обекта е „Рутекс“ ООД. Договорът за него е на стойност 1 454 745,60 лв. с ДДС. Авторският надзор на стойност 28 920 лв. с ДДС ще осъществява „Инжконсулт проект“ ООД.

14

Ето какво написа във Фейсбук и кметският наместник на с. Заберново – Татяна Вълканова:

На 5.03.2024г.-НОВО НАЧАЛО за нас ,селата наоколо и Община М.Търново като цяло!
Първа копка на дългоочаквания ремонт!
Накратко от казаното.
Срокът за ремонт на пътя е 400 календарни дни.
Цялостна подмяна на 25 км от съществуващата настилка.
Полагане на нови бордюри,където е необходимо.
Нова пътна маркировка и
сигнализация.
Полагане на улеи.
На събитието присъстваха-Зам. министърът на Регионалното развитие и благоустройството Николай Найденов,
Областният управител на Бургас-Пламен Янев,
Директорът на ОПУ гр.Бургас-Митко Порязов и Кметът на Община МТърново-
г-н Илиян Янчев.
Случайно или не,по нашия край днес пристигнаха и щъркелите!

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Извънредна заповед, която касае всички ученици!

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков издаде...

Към Странджа идва потоп

В събота слънцето, облаците и дъждът ще танцуват заедно....

България и Румъния с грандиозен проект край Русе

Двете речни администрации на България и Румъния изграждат съвместна система за...

Неописуема трагедия в Кюстендил

Първи смъртни случаи на коклюш са регистрирани у нас...