Сподели новината.

От понеделник Австрия затяга правилата за влизащи от територията на България и още 31 държави и региони, съобщава австрийската агенция АПА, която се позовава на Министерството на здравеопазването на Австрия, предаде ТАСС.

От 27 юли Австрия налага по-строги правила за пристигащите от държави с неблагоприятна епидемиологична обстановка заради коронавируса. Пристигащите от 32 държави и отделни региони ще трябва да представят отрицателен PCR тест за коронавирус.

Гражданите на Австрия, страните членки на ЕС, Европейската икономическа зона и Швейцария трябва да покажат негативен PCR тест на границата или да са го направили в рамките на 48 часа преди влизането в страната от държави с висок риск, като дотогава трябва да останат под карантина, като документално са потвърдили наличието на местожителство в Австрия.

В списъка влизат Албания, Бангладеш, Беларус, Босна и Херцеговина, Бразилия, България, Египет, Индия, Индонезия, Иран, Косово, Мексико, Молдова, Нигерия, Пакистан, Перу, Португалия, Румъния, Русия, Северна Македония, Сенегал, Сърбия, САЩ, Турция, Украйна, Филипините, китайската провинция Хубей, Чили, Черна гора, Швеция, Еквадор и ЮАР.

Граждани на трети държави няма да могат да влизат директно от посочените 32 страни, но ако идват от държава с благоприятна обстановка в Шенгенската зона, те трябва да предоставят негативен PCR тест за коронавирус, който е направен не по-късно от 72 часа преди влизане в Австрия. След влизане в страната тези граждани на трети страни трябва да бъдат поставени под карантина за 10 дни.