събота, юни 15, 2024

Срамен скандал в затвор във Великобритания

Date:

Сподели новината.

18 надзирателки в „най-мекия“ затвор във Великобритания са уволнени, защото са имали забранени отношения със затворници. Тези връзки са съществували в последните 6 години в затвора Беруин – най-големия във Великобритания. Той се намира в Рексъм, Северен Уелс.

Шокиращата бройка беше оповестена сега, а три от нарушителките бяха изправени пред съда след разкриването на деянията им в различни периоди от време, съобщава „Дейли Мейл“.

 

Според председателя на асоциацията на работещите в затворите Марк Феърхърст, скандалът е в резултат на това, че са наети „грешният тип жени“. „Персоналът, който се е набирал, не е бил на интервюта очи в очи. Всичко се прави по Зуум“.

В затвора, чието изграждане стрива 250 млн. паунда и се счита за суперзатвор, са настанявани мъже престъпници от категория С – такива, които не могат да бъдат пуснати на свободен режим, но нямат възможности и желание да избягат.

Трите осъдени надзирателки са 27-годишната Дженифър Гейвън, 27-годишната Айшеа Гън и 26-годишната Емили Уотсън. Гейвън е осъдена на 8 месеца през декември заради връзка с 25-годишния затворник Алекс Коксън. Тя му изпращала свои интимни снимки по Снапчат и го е целувала. Освен това вкарала нелегално и телефон за него.

27-годишната Гън имала забежка с „опасния“ затворник Хурам Разак, на 29 години. При претърсване на стаята ѝ са открити снимки как двамата се целуват и прегръщат, както и снимки с телефон, направени в неговата килия. Тя е осъдена на една година през 2019 г.

Емили Уотсън е осъдена на една година през април 2019 г. за сексуални действия със затворник в неговата килия. Тя прекарвала твърде много време с Джон МакГий и колегите ѝ станали подозрителни, след което извършили разследване. Поне при три отделни случая двамата били заедно в килията. Единият път те правили секс, а другите два пъти – тя „извършвала сексуални действия върху него“.

Общият брой на служителките, уволнени по подобни причини в затвора Беруин – 18, стана ясен след запитване, направено по закона за свобода на информацията.

През 2019 г. общо 31 жени надзиратели са уволнени от затвори в Англия и Уелс за нередни връзки със затворници. Сега служителите в институцията в Рексъм ще минават през ново обучение, с което се цели да се намалят подобни инциденти.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Роден наркоман смрази Гърция с убийството на дъщеричката си

На 10 април 2014 г. един българин отива в...

Апокалипсис: Южна Германия е под вода, наредиха евакуация

Порои предизвикаха мащабни наводнения в Южна Германия. 1300 домакинства...

Трагична смърт на българин в Холандия

Влак блъсна и уби 22-годишен гурбетчия от Кърджалийско в Нидерландия,...

Тревога! Дюнерът в Германия достига 10 евро

Гермците критикуваха Олаф Шолц заради рязкото покачване на цените...