Спецполицаи блокираха офиси и имението на Баневи, разследват ги за източването на завод

0
224
2111739287
Сподели новината.
Спецпрокурори и полиция атакуваха офиси и жилища на семейство Баневи. Процесуално-следствени действия се извършват както в София, така и в страната. Полицаи има и в луксозното имение на семейството в столичния квартал „Бояна“.
Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че Евгения и Николай Баневи са задържани в 8:50 часа сутринта в град Ница. Задържането е станало след издадена от компетентните български власти европейска заповед за арест.
„Има досъдебно производство в Специализираната прокуратура за престъпление по член 321, ал. 6 от Наказателния кодекс за длъжностни присвоявания, пране на пари и данъчни престъпления. Задочно към наказателна отговорност са привлечени 2 лица. Основният обект на разследването е източване на приватизираното предприятие „Полимери”, съобщи пред журналисти шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

Заводът „Полимери“ АД беше приватизиран от Банев през 1998 г., а през 2013 г. бе обявен в несъстоятелност и беше назначен синдик. През 2017 г. пловдивската фирма „Хъс“ ООД закупи активите за сумата от 14.5 млн. лв.

--------------------------