сряда, февруари 28, 2024

Снежен капан в Германия и Австрия

Date:

Сподели новината.

Германският железопътен оператор “Дойче бан” призова потребителите си в Южна Германия да се въздържат от пътуване до утре, освен ако не е напълно неотложно, тъй като в региона тече възстановяване след голямата снежна буря, която спря много влакове вчера и днес.

“Дойче бан” няма да е в състояние да изпълни всичките си пътувания на дълги разстояния, планирани за началото на седмицата, каза днес говорителка пред ДПА.

 

Утре се очакват сериозни затруднения в железопътния трафик, тъй като в момента екипите проверяват маршрутите на влаковете.

Говорителката каза, че всеки засегнат маршрут ще бъде проверен, за да се установи дали пътуванията могат да продължат.

Железопътният транспорт беше спрян вчера в някои части на Южна Германия, особено в Бавария, отчасти поради заледени електропроводни мрежи.

Трафикът по улиците също беше затруднен, а летището в Мюнхен беше временно затворено, като полетите бяха възобновени рано тази сутрин.

Междувременно най-малко 20 000 домакинства са без ток в Австрия след силния снеговалеж, съобщиха електроенергийните оператори.

Хиляди домакинства останаха без ток в провинцията Щирия, както и в Горна Австрия, на границата с Германия. Властите съобщиха, че в Щирия са прекъснати и мобилните мрежи.

Днес снеговалежите намаляха и ситуацията по пътищата се подобри, но много маршрути останаха блокирани заради паднали дървета, съобщи автомобилната асоциация OAMTC.

Австрийскят жп оператор ÖBB съобщи, че железопътният транспорт продължава да е засегнат. Властите заявиха, че има опасност от лавини в планините, след като от вчера е натрупан повече от половин метър сняг.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Гледат дело срещу Тръмп на 25 март

Доналд Тръмп ще стане първият бивш президент на САЩ,...

Откриха на пихтия трупа на българин във Великобритания, заснел смъртта си

27-годишен българин е загинал в автомобилна катастрофа във Великобритания,...

Цeнитe нa жилищaтa в Гepмaния нe ca пaдaли тoлĸoвa pязĸo oт 60-тe гoдини нacaм

Жилищният ceĸтop в нaй-гoлямaтa иĸoнoмиĸa Eвpoпa Гepмaния ce cpивa....

Републиканците искат бързо да пратят 17,6 млрд. долара за Израел

Шефът на Камарата на представителите - републиканецът Майк Джонсън,...