Сподели новината.

Настоятелството на НЧ „Пробуда – 1909г.”, с. Брестово, община Ловеч, организира земеделска изложба ”Даровете в моята градина”, която бе подредена неотдавна в двора на читалището. Показаното повдигна настроението на местните жители. Брестовската земя, под грижата на златните ръце на трудолюбивите българи, е родила изобилно плодове и зеленчуци. А поднесени с творческо вдъхновение, плодовете на земята се превърнаха в радост не само за вкуса, а и за окото.

 

 

Благодарение на семейство Яна и Георги Петрови бяха излъчени трима участника, които получиха награди за отличното си представяне.

 

 

За възрастните жители на Брестово градината е от особено важно значение, казаха запознати. Сред нейната зеленина те се чувстват значими и полезни. Тя е тяхна радост и утеха. За съжаление тази година природата през летните месеци не е много благосклонна към земеделските стопани.

 

 

Безводието и високите температури се отразяват пагубно върху продукцията им. Но не всички са заразиха от униние и показаното на изложбата го демонстрира.