Сливен е в траур! Внезапно почина млад и известен лекар

0
269
candle 4087869 960 720
Сподели новината.

Д-р Константин Николов си отиде внезапно от този свят само на 29 години. Той е лекар от Спешна помощ в град Сливен. Тъжната вест съобщи неговият ментор и преподавател д-р Радосвета Стаменкова, цитирана от plovdiv24.bg:

“Напусна ни момчето от снимката, този с микрофона, който ни гледа и от банера “Ние не сме изключение”. Коцето. Д-р Константин Николов от Спешна помощ. Едно от “нашите” деца от менторската програма за ромски студенти-медици. С голяма обич и радост глeдах как израстват и стават чудесни хора Коцето и неговите състуденти, как вече са разперили криле, лекуват хората и им помагат със знания и от сърце. А сега Коцето го няма. Беше само на 29. Разбита съм. Почивай в мир, Коце, да ти е спокойно и светло, няма да бъдеш эабравен”, написа във фейсбук тя.

Кампанията НИЕ НЕ СМЕ ИЗКЛЮЧЕНИЕ цели да покажае положителни примери сред ромите в България, да представи успели млади роми, които искат да се реализират, работят, учат – ТЕ НЕ СА ИЗКЛЮЧЕНИЕ. Кампанията е инициирана от десет здравни медиатори, които споделят, че за тях e травмиращо, когато хората ги възприемат през своята негативна представа за ромите.

--------------------------