Скандал в тролей в Бургас разбуни духовете във фейсбук (ВИДЕО)

1
2016
maxresdefault
Сподели новината.

Скандал в градския транспорт на Бургас с участието на контрольорка и майка на 12-годишно момиче, пътничка в тролей, взриви фейсбук. Рафаела Тодорова е публикувала кратък клип в социалната мрежа, запечатал част от пререканията ѝ със служителката на „Бургасбус“.

Гражданката обяснява, че на 4 януари в 19.00 часа нейната дъщеря Теодора Георгиева, прибирайки се от училище, се качила от спирката на НХК на тролей Т1. Докато изкара картата от раницата, за да се чекира, контрольорката Мария Желева я е взела от ръцете на детето и я конфискувала. След това поискала да глоби с 10 лева ученичката поради това, че тя не е успяла веднага при качването си да чекира своята карта.

На спирка при магазин „Бриколаж“ контрольорката спряла целия тролей с пътници от движение за един час. Извикана е полиция, написани са сведения от детето, служителката и пътници в тролея. Картата на момичето не е върната.

„Потресена съм от отношението на служителката към едно дванадесетгодишно дете, което цял ден е било на училище и с раница, тежаща около 10 кг. Недопустимо е подобно държание, неприемливо е отношението на служителката към едно дете, при положение че е редовен пътник…“ – пише възмутената майка.

От своя страна контрольорката, чиито думи се чуват на клипа, излага друга теза. Тя казва, че е изчакала достатъчно време момичето да си валидира картата. Теодора е свалила якето и е играла с телефона си, но не се е чекирала навреме и това принудило служителката на транспортната фирма да предприеме по-крутите мерки. На въпрос на майката на детето защо е спрян тролеят и защо не е върната картата на дъщеря ѝ, контрольорката отговаря, че така са ѝ наредили.

До днес следобед под клипа имаше над 300 коментара. Някои критикуват действията на контрольорката и ги определят като обидни спрямо детето, други я защитават, казвайки, че правилата са за всички и трябва да се спазват.

От Gramofona.com потърсиха за коментар директора на „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев. Той обясни, че момичето е имало достатъчно време да си валидира електронната карта, но не го е направило и контрольорката е действала правилно. Детето е отказало да си плати глобата за нередовен пътник, както е отхвърлило и дадената му възможност да си закупи билет за 1,50 лв. Автобусът е спрян, извикана е полиция, пред която пристигналите на място родители също отказали да платят глобата. Вместо това са решили да пуснат клип в социалните мрежи.

„Това поколение няма да го възпитаме по този начин, като му казваме „Ела, мама, ще те защитя и ще крадеш“. И транспортът няма да стане по-добър така. Всички, които са се изказали в защита на това нарушение, са съпричастни транспортът да става лош и да е на загуба. Някой друг да плаща нашата услуга – това ли искаме? Като отидеш в магазина и си вземеш едно яйце – си го плащаш. Защо да не си плащаме транспортът?“ – попита реторично Драгнев.

--------------------------

1 COMMENT

  1. Ако месечната карта е платена, как това дете, независимо, че не я е чекирало да е нередовен пътнл?

Comments are closed.