Home Другата България Скандал в Англия! Висш политик се друсал с кокаин

Скандал в Англия! Висш политик се друсал с кокаин

0
351
6769
epa07607073 British Environment Secretary Michael Gove at his home following a run in London, Britain, 28 May 2019. Gove has announced his intentions to run for Prime Minister in the up coming Conservative Party leadership battle. EPA/ANDY RAIN
Сподели новината.

Кандидатът за председател на Консервативната партия във Великобритания Майкъл Гоув заяви, че „дълбоко съжалява“, че е взимал кокаин преди повече от 20 години.

Той каза за „Дейли мейл“, че е взимал наркотика на няколко „социални събития“, докато е работил като журналист.

Министърът на околната среда коментира, че смята, че „грешката“ не трябва да се използва срещу него в опита му да стане премиер на Великобритания (председателя на управляващата Консервативна партия става автоматично и премиер).

Членовете на партията трябва да гласуват за нов партиен лидер, след като Тереза ​​Мей вчера официално подаде оставка.

Гоув, който беше министър на правосъдието в периода2015-2016 г., е един от 11 консервативни депутати, които обявиха, че възнамеряват да участват в състезанието за наследник на Мей, като победителят се очаква да бъде обявен в края на юли.

Министърът за международното развитие Рори Стюарт, който е един от опонентите на Гоув в битката да лидерство в Консервативната партия, вече се извини за пушенето на опиум – наркотик от клас А в Обединеното кралство – на сватба в Иран преди 15 години.

Борис Джонсън, който е фаворит да наследи Тереза Мей, беше попитан за твърденията, че е взимал кокаин в университета от сп. „Мари Клер“ през 2008 г. Той отговори: „Това беше, когато бях на 19 години.“

--------------------------