Силистренец си купи 393 автомобила, но сега го глобяват с над 2,2 милиона лева

0
165
768x432 5 3
Hamburg, Germany, June 5, 2021 - A Row of modern BMW vehicles and a silver Mercedes SL - closely behind each other - at the public dealership of a car dealer in Hamburg, Germany.
Сподели новината.

Внесен е иск от КПКОНПИ срещу лицето Румен К.Р. и в полза на държавата е отнето имущество в размер на 2 204 050 лв. Решението на Окръжен съд – Силистра е влязло в сила.

Мъжът е с обвинение от прокуратурата за данъчни престъпления. Това е послужило за основа за започване на проверка от антикорупционната комисия. Служителите не са установили законен източник на доходи, с които да закупи возилата.

 

Те са на стойност 1 788 000 лв. Отнета е и сумата от продажби на 118 МПС-та на стойност 416 050 лв. След внасянето на иска в Окръжен съд – Силистра са проведени две съдебни заседания и са приети заключенията на 2 съдебни експертизи.

Румен К.Р. е привлечен като обвиняем от прокуратурата за данъчни престъпления, което е послужило за започване на проверка от Комисията, съобщиха от КПКОНПИ. Лицето е осъдено да заплати и разноските по делото.

--------------------------