Ще правят градска железница в Русе

0
349
00000000000000000000
Сподели новината.

Министерството на транспорта и съобщенията ще съдейства за организиране на работна среща на заинтересованите страни по проект за изграждане на градска железница в Русе. Това е заявил министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев на среща със Сдружението на областните управители на Русе.

Бързият транспорт с добър интернет ще започне да решава въпроса с демографията в полза на малките селища и от тази гледна точка проектът за градска железница има моята подкрепа, е казал по време на срещата Събев, информират от ведомството.

Идейният проект за градска железница е одобрен от експертен съвет на Националната компания “Железопътна инфраструктура”, са информирали представители на сдружението. Той предвижда използване до голяма степен на съществуващата инфраструктура.

По време на срещата Николай Събев е посочил, че подобряването на свързаността е приоритет на правителството, като целта е едновременно да почне строителството и да се правя връзките с инфраструктурите на съседните страни, затова е необходим и втори мост при Русе, за да има високоскоростен влак Букурещ – Русе – София. Той е категоричен, че тези планове трябва да се развиват в синергия, не само от едно министерство.