Сподели новината.

По статистика на МВР до 24 септември тази година има 418 жертви на пътя у нас, разказва bTV. От тази дата до днес, само в рамките на няколко дни, се случиха нови шокиращи случаи в страната.

На 24 септември на автомагистрала „Струма” в района на Мало Бучино 29-годишен мъж загива при катастрофа, причинена от аквапланинг. Той пътува към мястото, повикан от майка си, която също катастрофира там минути по-рано.

Отивайки да й помогне, намира смъртта си. Според близък на загиналия, той е стоял в колата, заради дъжд, а друга кола от аквапланинга се завърта и удря в него.

На 29 септември в Пловдив 19-годишен младеж без книжка се качва в колата на баща си заедно с още трима приятели. Неправомерният шофьор е карал в нетрезво състояние.

Последва удар в уличен стълб със скорост от 120км/ч. Двама от спътниците му загиват – на 16 и на 19 години. Тялото на единия от тях е намерено в коритото на река Марица, където е изхвърчало след сблъсъка.

На 3 октомври двама души загинаха след катастрофа между два тира край село Вълчин, близо до Карнобат. Починалите са шофьорите на превозните средства. Заради силния удар единият от камионите излиза извън пътя.

Назначени са различни експертизи, които да установят дали някой от водачите е заспал зад волана, за движение с несъобразена скорост или предприемане на неправилна маневра.