Сподели новината.

Британските военни обявиха, че провеждат разследване, след като войници са били заснети, очевидно използвайки снимка на лидера на Лейбъристката партия Джереми Корбин като мишена за стрелба по време на тренировъчно занимание, съобщава „Асошиейтед прес“.

Видеокадри, публикувани в социалните мрежи, показват, че членовете на парашутния британски полк в Афганистан стрелят по снимка на Корбин, който е основният опозиционен лидер във Великобритания.

Корбин, който е отявлен социалист, често е критикувал британските военни кампании в чужбина и отдавна получава обвинения за антисемитизъм от среди в партията си.

От британската армия коментираха, че поведението на военнослужещите „е напълно неприемливо и доста под високите стандарти, които армията очаква. Започна пълно разследване“.

Реклама

Говорителка на Лейбъристката партия написа в „Туитър“, че видеото е „шокиращо и напълно неприемливо“. Тя заяви, че е „правилно, че армията извършва пълно разследване“.

Политици съобщиха за увеличаване на заплахите към тях и споделиха страховете си за тяхната безопасност в контекста на засиленото напрежение във връзка с Брекзит.