СЕМ реши: Край на безплатното порно по кабелните

0
476
fd57315048b2a0e2ee02ed04b0927842
fd57315048b2a0e2ee02ed04b0927842
Сподели новината.

Oдобрено е споразумение между СЕМ и всички кабелни доставчици, с което те спират свободния достъп до т.нар. програми за възрастни.

Tова съобщи в Пловдив председателят на СЕМ Георги Лозанов, цитиран от БНР.

Тези канали ще се приемат само платено и чрез съответни кодове. Еротичните програми вече няма да са в свободните пакети на операторите с цел защита на децата.

СЕМ ще предприеме акция за разкриване на пиратско излъчване на филми и програми от кабелните оператори, обяви още Лозанов и посочи, че получават единични сигнали за пиратско излъчване на програми по някои кабелни телевизии в малките населени места.

„Цифровизацията стартира от 1 ноември. Целта е да се набавят декодери за всички потребители на цифрова телевизия у нас. Последните данни сочат, че едва 20% от хората в страната ползват прякото ефирно излъчване на програмите на телевизионните оператори, останалите са към кабелни оператори", каза още Лозанов, цитиран от БЛИЦ.

Съветът за електронни медии проведе в Пловдив изнесено работно заседание, посветено на последните изисквания за цифрово излъчване. За разлика от няколко европейски държави, които отлагат цифровизирането на ефира за 2015 година, у нас е постигната договорка то да стартира изцяло от 1 ноември.

Общо 9 програми са лицензирани от СЕМ за излъчване на мултиплекси задължително. Предстои още 2 програми на БНТ да се включат към пряко цифрово излъчване от следващата година.

Снимка: www.salon.com

 

--------------------------