Сподели новината.

Оставката на новоизбрания си кмет поискаха жители на старозагорското село Змейово, само седмица след балотажа на изборите.

Близо 100 жители на селото излязоха снощи на площада в Змейово с плакати, искащи оставката на Стоян Трифонов, издигнат от местната коалиция „Земеделски Народен съюз“, който кара втори мандат. Той спечели изборите на втори тур с 12 гласа преднина пред опонента си Валентин Вълев от НФСБ, който също бе сред недоволните.

Протестиращите отрекоха Вълев да има нещо общо с протеста и обясниха, че организатор е седемчленен инициативен комитет, в който влиза бивш кмет на селото Никола Пеев.

Според протестиращите, Трифонов е спечелил кметското място с гласовете на новорегистрирани жители на селото. Много от тях смятат, че това е станало напълно незаконно и настояха за проверка. Издигнаха плакати и за касиране на изборите.

Протестиращите обвиниха кмета и в многократни прояви на агресия спрямо жители на селото, както и в самоуправство, за което дори са били сигнализирани органите на реда, обясни Никола Пеев. Той обяви, че очаква задълбочена проверка на случаите за регистрираните нови жители в Змейово.