Сподели новината.

От днес се въвежда нова схема на автобусните превози, съобщиха от общината във Видин. През последните дни много от курсовете на превозвачите, с които общината е сключила договори за услугата, са се оказали губещи поради липсата на пътници.

Новата транспортна схема е временна за периода на извънредното положение в страната заради епидемията от коронаивруса. Така до най-близките села, където доскоро пътникопотокът е бил силен, ще има само по един курс сутрин и един следобяд. Това се отнася за селата Кошава, Кутово, Гомотарци, Капитановци, Буковец, Градец и Цар Петрово. Три курса ще прави превозваческата фирма до село Каленик, 4 – до Бяла Рада и най-много – 7 – до Дунавци и Синаговци. До най-голямото село в областта – Арчар, където живеят 3000 души, автобус няма да има. През последните дни към него и от него не е имало пътници.

От селата към града хората пътуват основно за някои основни хранителни продукти и за лекарства. Не е удобно на хората да си купят рано лекарствата и след това да чакат по 6 – 7 часа във Видин следващия рейс за своето село, оплакаха се кметове.