Сподели новината.

Направилият истински фурор на евроизборите – учителят по философия Христо Симеонов, направи своя избор за предстоящите местни избори в Бургас. Въпреки сериозния интерес от редица водещи партии, той ще бъде кандидат за общински съветник в листата на ПП СЕК. Самият Симеонов обоснова избора си така: „Тук ще мога да отстоявам себе си“. Своя избор уважаваният преподавател обяви на пресконференция, заедно със зам.-председателя на партията Константин Бачийски.

Припомняме, че на евроизборите Христо Симеонов събра като независим кандидат 3641 гласа. По този начин той изпревари някои парламентарно представени сили.

Христо Симеонов разкри, че се впечатлил от Константин Бачийски по време на участие на политика в телевизионно предаване. Последвало кратко проучване на един от лидерите на СЕК, след което и близо 3-часов разговор между двамата. След това учителят е решил, че имат много сходни виждания и е решил да се присъедини именно към СЕК.

„Имах много предложения от водещи партии, но не е коректно да споменавам имена. Видях какво е направил г-н Бачийски със собствени усилия – успял е да намали нивото на местни данъци и такси за бизнеса, да обедини различни парти и институции около идеята от Бургас и до Бургас да се провеждат целогодишни полети. Такъв човек заслужава уважение и подкрепа. Дарява заплатата си като общински съветник за благородна кауза, с лични средства е купувал жизненоважни за Бургас и гражданите му неща, помагал е лично на много хора. Точно това ме спечели – аз мисля по същия начин, че политиката е да помагаш на хората, а не да взимаш от нея за себе си“, заяви Симеонов. Той допълни, че е видял, че Константин Бачийски нееднократно е гласувал срещу предложения на СЕК.

„Това ми гарантира, че ще мога да гласувам твърдо според своите лични убеждения и принципи, а не да робувам на партийната линия. Ще имам възможност да подкрепя всички важни и полезни според мен предложения за Бургас“, допълни преподавателят.

„Влизането на Христо Симеонов в нашата листа показва, че в ПП СЕК имаме амбицията да дадем възможност на бургазлии да бъдат представени в общинския съвет чрез чисти и почтени хора“, заяви от своя страна Константин Бачийски. Той допълни, че на кое място ще бъде в листата Христо Симеонов, ще има ли СЕК свой кандидат за кмет и всякакви подробности относно предстоящите избори ще бъдат дадени на допълнителна пресконференция.

Подробности за кандидата можете да намерите ТУК