СЕК не подкрепя кандидатурата на Иван Жабов за кмет на Средец: Години наред сме противници на порочния управленския модел на ГЕРБ в цяла България!

0
89
sek
Сподели новината.

Становище на ръководството на ПП “Средна европейска класа” по повод на фалшива новина за подкрепа към кандидат за кмет на ГЕРБ в община Средец, област Бургас:

ПП „Средна европейска класа“ години наред е била противник на порочния управленския модел на ГЕРБ в цяла България. Нашата партия се яви на последните общински избори, както и на всички предходни, с амбицията да попречи на този порочен модел да се възпроизвежда отново и отново.

Конкретно за случая с община Средец няма никаква истина в твърденията, че ПП СЕК подкрепя кандидата на ГЕРБ за кмет Иван Жабов. Това е лична изява на нашия кандидат от първи тур, който е гражданска квота и по никакъв начин не е в съответствие с официалната позиция на Партията! По устав решенията за кандидатите по избори се взимат само и единствено от изпълнителния съвет.“ – заяви председателят на ПП СЕК Константин Бачийски.

От ръководството на партията вече разпространиха информация в социалните мрежи за неправомерно използване на партийни символи във публикация съдържаща фалшива информация за подкрепа към Иван Жабов.

„Тази манипулирана новина има единствено за цел да ни дискредитира и бих искал нашите членове, симпатизанти и последователи да знаят, че ПП „Средна европейска класа“ не би застанала зад кандидата на ГЕРБ” – коментира Константин Бачийски.

„ПП СЕК винаги се е борила за честно и прозрачно управление и е насърчавала гражданите да взимат информирани решения. Призоваваме жителите на Средец да упражнят своето право на глас и да изберат този, който считат за най-достоен да представлява техните интереси.” коментират от Изпълнителния съвет на „Средна европейска класа“.