СЕК: ДПС и казусът „Росенец“ са причината да не получим регистрация в ЦИК

0
68
b 47830 i g5SiOjtoIYhtjlacMGyp
Сподели новината.

Във връзка с отказа на Централната избирателна комисия да регистрира ПП „Средна европейска класа“ за участие в изборите за Народно събрание Георги Манев изведе официална позиция по казуса.

Текстът е без редакторска намеса:

„ПП „Средна европейска класа“ е участвала на всички видове избори от 2007 год. до ден днешен. С моите колеги отлично познаваме изборното законодателство.
Не присъствах лично на подаването на документацията в ЦИК, но гарантирам, че тя беше подготвена и внесена в пълния и обем от зам. председателя Стоян Царев.
Относно изискването за представяне на необходимия брой подписи, в нашата подписка бяха внесени над 2500, т.е повече от необходимото.
Възмутени сме от решението на ЦИК, тъй като членовете и отхвърлиха нашата регистрация буквално заради една запетайка.
Според законовите изисквания в комисията биха могли при несъществени пропуски да изискат от нас липсващите детайли от документацията.
Всичко това беше само претекст да се опитат да ни спрат.
Най-вероятно причината за нашето недопускане до регистрация се крие и в това, че непарламентарно представените партии, включително и ПП СЕК, нямат свой представител в комисията, който да защитават техните интереси.
В ЦИК има представители само на парламентарно представените политически партии.
Предполагаме, че с отказа на чисто формално основание ДПС ни наказаха за твърдата ни позиция по казуса „Росенец“ , а интересно е какво е било становището на представителите на НФСБ в ЦИК. Припомням ви, че с тях скъсахме коалиционното ни споразумение преди около година.
И въпреки всичко. Гарантираме на нашите членове, симпатизанти, поддръжници и последователи, че ще имат възможност да изразят подкрепата си към ПП „Средна европейска класа“, за да им даде политическо представителство в бъдещото Народно събрание.
С уважение:
Георги Манев
Председател на ПП „Средна европейска класа“