Сподели новината.

Статията е от 2009 година и разказва за тъжната съдба на най-големия завод в Червен бряг. Информацията е от сайта Инвестор. Публикуваме без съкращения и редакция. „Бившият военен завод „Бета“ в Червен бряг е обявен в несъстоятелност, пристъпва се към разпродажба на имуществото му и разпределяне на постъпилите средства между кредиторите. Това съобщи съдия Силвия Кръстева, говорител на Съдебната палата в Плевен, цитирана от БТА.

Решението е взето от Апелативния съд във Велико Търново. Съдът е прекратил дейността на машиностроителната фирма, дейността на органите й за управление, постановил е обща възбрана върху имуществото й.

Заводът „Бета“ има свръхзадлъжнялост и е неплатежоспособен. За начална дата на несъстоятелността е определена 16 септември 2000 г., е уточнила Кръстева.

Апелативните магистрати са отменили решението на Окръжния съд в Плевен от 16 юли 2008 г., с което е отхвърлена молбата на Агенцията за държавни вземания за откриване производство по несъстоятелност на „Бета“.

Апелативният съд е назначил за временен синдик Цветан Банков и е определил дата за първо събрание на кредиторите на дружеството – 12 февруари тази година в Съдебната палата в Плевен.

Преди 1989 година „Бета“ беше най-голямото машиностроително предприятие с най-многоброен персонал на територията на община Червен бряг в състава на военно-промишления комплекс на страната.+

Предишна статияКолапс в голямо предприятие край Стара Загора

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля оставете вашият коментар!
Моля оставете името си тук