САЩ се спасиха пот фалит

0
95
768x432 4 5
Сподели новината.

Сенатът одобри законопроекта за правителствените разходи в размер на 1,7 трилиона долара, като изпрати законопроекта в Камарата на представителите, тъй като законодателите се борят бързо да изчистят пакета, за да предотвратят частичното спиране на работата на правителството точно преди коледните празници и да напуснат Вашингтон преди наближаващата зимна буря.

Законопроектът беше приет от горната камара с 68 на 29 гласа, като лесно преодоля прага от 60 гласа с подкрепата на 18 републиканци. Очаква се Камарата на представителите да действа бързо, за да приеме плана, преди финансирането на федералните агенции да приключи до полунощ в петък.

Окончателното приемане в Сената стана часове след като лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър обяви споразумение за приключване на работата по пакета в следващите часове. Той призова сенаторите да не се отдалечават от сенатската зала, за да ускорят процеса, тъй като те първи гласуват множество поправки.

Отне ни известно време, но си заслужава„, каза той. „Знаем, че бурята идва, искаме хората едновременно да получат законопроекта, но след това да могат да се приберат у дома, след като сме си свършили работата.“

Планът за разходите включва 772,5 млрд. долара за вътрешни приоритети и 858 млрд. долара за отбрана. Законопроектът включва също така около 40 млрд. долара за подпомагане при бедствия за общности, които се възстановяват от урагани, горски пожари, суша и други природни бедствия, реформи в Закона за преброяване на гласовете на избирателите и забрана на TikTok на устройствата на федералните агенции, наред с множество други проекти за законодателите.

Сенатът одобри поправки към законопроекта за разходите, които защитават кърмещите майки, позволяват на САЩ да прехвърлят приходите от конфискувани активи на руски олигарси в Украйна и изискват от работодателите да осигуряват „разумни условия“ за бременни жени на работното място.

--------------------------