Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми четирима мъже за кражба на телевизори и кафе машина от склад .

Обвиняемите са роднини и поддържали близки отношения. Докато се разхождали из гр. Стара Загора, те забелязали склад в квартал “Индустриален”, собственост на търговско дружество, където често се товарела и разтоварвала техника.

Обвиняемите решили да извършат кражба от помещението. В тъмната част на денонощието те счупили стъклото на прозорец на складовото хале и по този начин проникнали в него. От склада отнели техника – пет телевизора и кафе машина, които впоследствие продавали в кв. “Лозенец” в гр. Стара Загора. Четиримата обвиняеми са криминално проявени и осъждани.

В хода на разследването са били извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства. Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо тях.