събота, юни 15, 2024

Садистично убийство край Ловеч

Date:

Сподели новината.

Окръжната прокуратура в Ловеч приключи с разследването и внесе обвинителен акт в съда срещу 16-годишен за убийството на възрастна жена в Ловеч.

 

Въпреки че подсъдимият е непълнолетен, според прокуратурата той е разбирал значението на извършеното и е можел да контролира действията си.

 

Случаят е от 12 юни 2022 г., когато около 03.30 – 04.00 часа в ловешката местност “Синан тепе”, обвиняемият решил да отиде до къщата на пострадалата. Причината била, че той знаел за два нейни автомобила, които искал да управлява. Колите обаче били заключени, поради което подсъдимият влязъл в жилището не жертвата, като употребил за това сила.

 

През това време 72-годишната жена спяла и обвиняемият се възползвал от това. Той намерил и взел мобилен телефон, 50 лева и двата ключа за автомобилите. К.Д. обаче се събудила, след което 16-годишният я ударил с метален предмет в областта на главата, взет предварително за тази цел. Възрастната жена получила черепно-мозъчна травма, която довела до смъртта й.

 

Според прокуратурата, убийството е извършено с цел да бъде улеснено извършването на престъпление – противозаконно отнемане на два автомобила и да бъдат прикрити извършени от него други две престъпления – влизане в чуждо жилище и кражба.

 

Обвиняемият излязъл през счупен от него прозорец и отнел двата леки автомобила, като управлявал в Ловеч и с. Александрово първо единия от тях, а после и другия.

 

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Ужас край Омуртаг: Автобус с деца от Добрич катастрофира

Автобус с деца от Добрич катастрофира на територията на...

Страховита суперклетка помете Троян и остави трупове

Мощна суперклетка премина през Ботевград, Етрополе и Троян. Чудовищна...

Ужасяваща гледка в Чепеларе, бус мина през главата на дядо и го уби на място

Възрастен мъж е загинал на място, след като е...

Край на 20-г. сага за АМ „Струма“, пътуването към Гърция ще стане песен

Министерство на околната среда и водите, след 6 месечни...