Рязко поевтиняване на бензина в Бургас!

0
61
991 ratio benzin
Сподели новината.

Бензинът в Бургас вече е под 3 лева – 2,99 лева за литър, съобщи Флагман.бг. От тази сутрин една от местните вериги продава А95 за 2,99 лева, а дизелът – за 3,19 лева.

Клиентите днес не вярват на очите си. Едни мислят, че е станала грешка, а други имат съмнения в качеството на горивото. Изходната цена на бензина от рафинерията с днешна дата е точно 3,00 лева, но в това число не влиза доставката по 2 ст на литър, както и оскъпяването за обслужване на бензиностанцията.

 

Това обаче е част от подхода на малките бензиностанции край морето, които драстично намалиха цените в последните 10-ина дни. Те отказаха да работят с държавата за отстъпката от 25 стотинки на литър, защото подозираха, че ще изпаднат в ролята на хотелиерите, приели украински бежанци – с месеци да чакат превеждане на траншовете и в това време да бъдат подложени на множество тежки проверки.

Заради това няколко от локалните вериги редуцираха цената за всички и достигнаха до нива 3,10-3,15 лева за литър бензин и около 3,25-3,30 лева за дизел.

Справка в платформата Fuelo, която следи цените на горивата в реално време показва, че големите дилъри на горива продължават да държат цени от 3,30-3,40 за бензин и 3,49 лева и 3,55 лева за литър дизел. С отстъпката от 25 стотинки се доближават до цената на дребните бензинджии.

В същото време цената на борсите пада, а индикациите са за ново поевтиняване до края на седмицата. Срещата на министрите на страните от пакта ОПЕК+ ще се проведе в сряда, а прогнозите са алиансът да потвърди увеличението на производството на петрол, което обезателно ще свали цената му.

--------------------------