неделя, юли 21, 2024

Ритан и удрян до смърт: Кървава свада с над 20 гамени от България и Румъния в Северна Ирландия

Date:

Сподели новината.

Млад мъж с обучителни затруднения и брат му бяха бити от група мъже пред кино в северноирландския град Арма миналата вечер (петък).

Шон и брат му Джон Маккуейд тъкмо бяха приключили с гледането на новия филм „Бързи и яростни“, когато бяха нападнати от група от 20 мъже, описани от жертвите като чужди граждани, пише Armagh I.

 

Жестокият побой приключил едва когато младо момиче, което било наблизо, се обадило в полицията.

Говорейки с Armagh I, член на семейството каза, че младото момиче вероятно е спасило момчетата от нещо много, много по-лошо.

„Двамата отидоха на кино, за да гледат новия филм „Бързи и яростни“, обясни тя и допълни: „Джон има синдром на Аспергер. Има ум на 9-годишно дете.

Това посещение на кино бе планирано от понеделник, защото Джон трябва да знае къде отива, това е част от рутината му, той трябва да знае.

Двамата бяха оставени от баща им пред киното и влязоха. Тези момчета вече бяха в киното. Те блъскали и подбутвали Джон, който започнал да диша тежко.

Брат му Шон се обърнал и се опитал да им обясни, че има той има затруднения и не може да се контролира и е най-добре да не се натискат около него“.

Двамата братя гледали филма и след това излезли от киното на Пазарния площад около 20:00 часа.

„Когато излезли, те всички стояли отвън и ги чакали, скочили първо на Шон“, обясни семейството.

„Били около 20 души. Джон опитал да ги разкара от Шон и в крайна сметка те нападнали и него. Те били български и румънски граждани“, пише северноирландското издание. Разбира се, не се уточнява дали става дума за роми.

„Абсолютен позор е да не можеш дори да отидеш на кино с брат си в собствения си град. Това е абсолютен позор!“, каза член от семейството на Джон и допълва: „Слава богу, че е имало младо момиче, което се обадило в полицията, Шон щеше да бъде ритан и удрян до смърт“.

Нападението е извършено на кръстовището на Thomas Street и Scotch Street – двете момчета са притиснати в ъгъла от задната страна на Danske Bank.

В момента полицията разследва инцидента и събира видеонаблюдение от близките камери.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

3200 евро нетна заплата в Германия

Paзлиĸaтa мeждy възнaгpaждeниятa в oтдeлнитe дъpжaви члeнĸи e зaбeлeжитeлнa...

Ужасяваща смърт застигна българин на плажа в Кавала

Български турист на 66 години се удави край гръцкия крайбрежен...

Българин изчезна в Нюрнберг, търсят го под дърво и камък

Млад българин е изчезнал в Германия. За това съобщиха...

Неописуем ужас с българи край прочут гръцки остров в Егейско море

Десет българи бяха спасени днес от аварирала ветроходна лодка...