вторник, юли 23, 2024

Оризовата вода върши чудеса!..

Date:

Сподели новината.

Оризовата вода може да бъде използвана както в козметиката, така и за лекарство при редица болести. Водата, в която сме варили ориза, е повече от вълшебна.

            Тя може да бъде използвана както в домашната козметика, така и за лечението на редица заболявания. Оризовата вода е древно китайско лекарство, притежаващо незаменими здравни и козметични свойства. В никакъв случай не си позволявайте лукса да изхвърлите водата, в която сте варили ориза.

            Древните китайци използвали оризовата вода, за да заредят организма си с енергия, да укрепят косите си и да заздравят кожата си. Това са само малка част от вълшебните свойства, които притежава водата от варенето на ориза.Тази древна китайска рецепта започна да взима връх в съвременната западна цивилизация.

            Оризовата вода обаче не е онази вода, с която сте измили ориза. Колкото и смешно да ви звучи, мнозина се заблуждават, че именно това е полезната оризова вода, но това не е вярно.

            Разбира се бихте могли да използвате и тази вода, но тя няма да има същия ефект, както на сварения в нея смлян ориз.Именно това е т.нар. оризова вода. Бихте могли да си приготвите оризова вода, докато варите ориз за семейния обяд или вечеря. Просто добавете малко повече от необходимото количество вода и след това я отлейте.

            Можете да приемате оризовата вода, както предпочитате. Тя е еднакво полезна и топла, и студена. С нея бихте могли да измивате лицето и косата си. Здравните предимства на оризовата вода са неизброими, но ето някои от тях:

  • подпомага лечението на гастрит
  • намалява риска от рак
  • дава енергия на организма
  • лекува запек
  • регулира температурата на тялото

 
Ако използвате оризовата вода да миете кожата си, тя ще стане по-мека. Оризовата вода е отличен заместител на различните видове тоник, предлагани в аптеките. Употребата й ще спомогне за отварянето на порите на лицето и по този начин ще избегнете запушването им. Косата ви ще стане по-здрава и блестяща, ако я измивате с оризова вода.

източник: >лекува.NET<

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагична смърт край Кюстендил

Пешеходец е загинал, след като е блъснат на пътя...

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...