РЕКОРДЕН БРОЙ ПЪТНИЦИ ПОСРЕЩНАТИ ЗА 1 ДЕН НА ЛЕТИЩЕ БУРГАС

0
1701
ЛЕТИЩЕ БУРГАС
Сподели новината.

Летище Бургас e обслужило рекордните 40 000 пътници за един ден.

Върховото постижение е постигнато в петък 20 юли, който се превръща в най-силния ден в историята на аеропорта. Летището е обслужило общо 122 полета във въпросния ден, което е с близо 50% над средното за периода юни-юли 2018 г., според данните на летищния оператор „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“.

Летният сезон е обичайно силен за бургаския аеропорт, който приема средно по 84 излитащи и кацащи самолети на ден. Пътникопотокът продължава да се увеличава – летището е обслужило 1 557 000 пътници от началото на годината, което е с 13% повече спрямо същия период на 2017 г.

Летище Бургас обслужва чартърни и редовни полети до повече от 136 дестинации в 34 страни, изпълнявани от 76 авиокомпании. Около 10% е делът на нискотарифните авиокомпании. Най-популярният маршрут остава Бургас-Москва.

Бургаското летище си е поставило за цел още един рекорд – очаква се през тази година то за пръв път да посрещне 3 милиона пътници, съобщи в скорошно изявление изпълнителният директор на летищния оператор Улрих Хеппе.Основно предизвикателство остава сезонният характер на полетите, като една от главните цели на компанията е да увеличи трафика през пролетта, есента и зимата.

--------------------------