Сподели новината.

Близо девет часа е продължил  в спецсъда на 12 февруари разпит на свидетел по делото за организирана престъпна група с лидер Митьо Очите, който „заковал“ несебърския бос в повдигнатите му обвинения за рекет и изнудване, съобщава „24 часа“, позовавайки се наocho свои източници.

С белезници в съда е бил докаран бургазлията Георги Илиев, самият той разследван като лидер на престъпна група за наркоразпространение. Съименникът на покойния висаджийски бос твърдял, че е виждал на няколко пъти как Митьо прибира отчисленията от бизнеса с кафе автомати в Слънчев бряг и от наркотици. Освен това Илиев разкрил пред съда, че лично той е отговарял за тази дейност известно време, а зетят на Димитър Желязков Велислав прибирал рекета от такситата в курорта, твърдят осведомени.

Запознати със ситуацията предполагат, че най-вероятно Георги Илиев ще стане защитен свидетел по делото.Илиев бе задържан в началото на септември, м.г. при спецакция на полицията в Бургас. Тогава в ареста бяха прибрани десетина души, но на четирима бяха повдигнати обвинения за участие в ОПГ.

В Бургас се говори, че преди доста години Георги Илиев имал личен конфликт с Димитър Желязков заради дъщеря му Станислава. Инцидентът бил през далечната 2005 г., когато тогавашната голяма дъщеря на боса, още тийнейджърка, опитала да се снима пред изключително луксозна кола в Несебър. Тя обаче се оказала на известен несебърски бизнесмен, за който Георги Илиев работел като охрана. Илиев направил груба забележка на момичето без да подозира чия дъщеря е. Не минало много време и гардът получил няколко шамара лично от Митьо Очите, разказват хора от морския ъндърграунд.