Сподели новината.

Бургаски криминалисти разкриха самоличността на застреляния мъж, открит снощи в землището на бургаския квартал Долно Езерово, съобщиха от Областната дирекция на полицията. Убитият е 33-годишен криминално проявен мъж. За съпричастност към престъплението са задържани мъж и жена от Бургас, но те не били директните извършители.

По-рано днес главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че задържаните са съпруг и съпруга, но не коментира подробности. „Вероятно става въпрос за убийство, защото има огнестрелна рана поне от първоначалния оглед с вход и изход. Сега дали от ловно оръжие или бойно експертизата ще покаже”, каза Иванов.

Както „24 часа“ съобщи, откритият труп бил с огнестрелна рана в областта на гръдния кош. След направен повторен оглед рано тази сутрин, са разпитани дузина свидетели, назначени са експертизи. Работата по изясняване на детайлите по случая продължава, като действията по разследването активно се наблюдават от Окръжна прокуратура Бургас, уточняват от полицията.

По непотвърдена информация задържаните са мъж и жена от Бургас, които са познавали жертвата. Все още не е уточнено къде точно е извършено убийството. Криминалисти работят по няколко версии, между които и спор за пари.