сряда, април 17, 2024

Разбиха завод за наркотици край Нова Загора

Date:

Сподели новината.

Една от най-големите оранжерии за отглеждане на марихуана у нас бе разкрита край Новозагорското село Асеновец при акция на МВР и прокуратурата. Лабораторията е била разположена на 600 кв.м под земята.

„Касае се за буквално за една голяма фабрика за производство и отглеждане, изсушаване на марихуана в големи количества“, коментира главният секретар на МВР Петър Тодоров.

 

Полицаите изненадали престъпната група, докато плевила растенията канабис във фабриката. При акцията са иззети 2 000 стръка марихуана и около 50 килограма листна маса, пише Телеграф бг.

„Освен лаборатория за сушене на наркотични вещества, има и помещение, където се отглежда разсад на марихуана, има помещение, в което се отглеждат растенията, техника, която ги нагрява, която и отоплява и напоява. Касае се за многостепенен производствен процес.

Това е една сериозна манифактура за производство и отглеждане“, разясни зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Според Сарафов във фабриката са вложени между 1,5 и 2 милиона лева, като печалбата от готовата продукция би била в пъти по-голяма. Той обясни, че производството на подземната лаборатория е пресечено в зародиш. Той е убеден, че произведената трева все още не е била пласирана на пазара.

При акцията са задържани общо 7 души, но които са повдигнати обвинения за засяване и отглеждане на канабис, и държане на наркотични вещества на стойност 240 000 лева. Те са задържани за 72 часа и са от различни населени места в България.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Голям бой в центъра на Силистра

В късния следобед на 14 април, около 17:00 часа,...

Амбицията на ЦИК – всички да са информирани за вота на 9 юни

Организацията на ЦИК започнала още от момента, в който...

Запалиха Олимпийския огън

Олимпийският огън бе запален на мястото където са се...

Обраха наследствената къща на бургазлийка във Вълчедръм

Телевизор "Самсунг", климатик "Дайкин", велосипед , 3 персийски килима,...