Начало БГ.икономика Придвижването от Стара Загора до Пловдив става ад
640 170540

Придвижването от Стара Загора до Пловдив става ад

2224
0
Сподели новината.

Пренасочват тежкотоварния трафик по обходен маршрут заради ремонт на 22-ри км от АМ „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора, съобщиха от АПИ.

Ремонтът е на 22 км от автомагистрала „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора, в участъка между 134-ти и 156-ти километър. За да не се затруднява трафикът, днес започна поетапното въвеждане на временната организация на движение. Тя ще бъде само за срока на ремонта. За първи път за реконструкция се затваря отсечка с подобна дължина.

От 17 часа на 8 май се спира преминаването на тежките камиони. Те се пренасочват по обходен маршрут: от пътен възел „Пловдив Изток“ при 133-ти км на АМ „Тракия“ по път I-8 и II-66 до пътен възел „Плодовитово“ при 165-ти км и обратно.

Леките автомобили, пътуващи за Бургас, до сряда по обяд ще преминават в платното за Бургас. В следобедните часове движението им ще бъде прехвърлено двупосочно в платното за София.

Участъкът от АМ „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора е в експлоатация от 1995 г. и досега не е ремонтиран. Строителните дейности ще започнат в платното за Бургас.

След като завършат, ще се обнови и платното за София. Строителните работи в участъка между 134-ти и 156-ти километър предвиждат ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, възстановяване на пътни знаци и ограничителни системи и др.

На пътноподдържащото дружество е разпоредено на обекта да се работи с пълна мобилизация. Целта е ремонтните дейности да завършат преди началото на активния туристически сезон.