Сподели новината.

Нови 6200 дървета са засадени в Новата гора на София край Суходол в първите 3 уикенда от третия сезон на залесителната инициатива, съобщават от Столичната община.

Дърветата са засадени изцяло от доброволци, като фиданките, инструментите и ръкавиците за засаждането се предоставят от Столична община. С новопосадените дръвчета, общият брой на фиданките в новия зелен пояс край София е 26 200. Последващи грижи за засаждането се полагат от лесовъдите-експерти от Общинското предприятие „Управление на общински земи и гори“.

Новата гора на София край Суходол е проект на Столична община за трансформация на пустеещи общински земи в гора. За засаждането на фиданките се разчита изцяло на доброволци, като за максимално улеснение е разкрита временна автобусна линия, в рамките на градския транспорт – 56А, която превозва желаещите да се включат в залесяването от спирка Метростанция „Вардар“ до самия вход на гората в Суходол. Залесителните мероприятия се провеждат всяка събота и неделя, между 10 и 16 часа, докато времето позволява.

Предишна статияМедиите на Острова гърмят заради постъпката на тази българка в Англия!
Следваща статияГрабежът на века! Вижте схемите за източване на фондове за масова приватизация на Николай Банев