Представят съвременно руско кино в 5 поредни вечери на „Охлюва“

0
120
11
Сподели новината.

В пет последователни вечери от 12 до 16 август на открита сцена „Охлюва“ бургазлии и гостите на града ще се насладят на съвременно руско кино. Начало на „Вечерите на руското кино“ ще даде филмът „Нашествието“ – фантастика, 2017 г. с режисьор Фьодор Бондарчук. Следва историческата драма „Собибор“-  2018 г. с режисьор Константин Хабенский. На 14-ти август /сряда/ киноманите ще се насладят на романтичната лента „Лабиринти на любовта“, 2015 г. с режисьор Владимир Щерянов. Създателите на супер успешния руски ситком „Кухня“, забавлявал публиката със своите 120 епизода побързаха да направят и два пълнометражни филма. Пригответе се за много безумни ситуации и смях с филма „Кухня. Последната битка“, 2017 г. с режисьор Антон Федотов. Той ще се излъчи на 15 август. Последната лента от кино маратона е музикалната драма от 2017 година „Давай“, с режисьор Кирил Плетньов.

Всички прожекции са с вход свободен и започват в 21.00 часа.

Тази вечер в 17:00 часа в зала „Георги Баев“ на Културен център „Морско казино“ се открива и експозицията „От все сърце“. Изложбата, обединява над 40 творби на 16 руски художника, живеещи в различни краища на България.

Класика и импресионизъм, маслена живопис и батик, керамика и графика са включени в експозицията.

„Ние се опитваме да намерим културните кодове, позволяващи да прокараме пътищата от сърцата на художниците към сърцата на зрителите“, споделя Олга Рибакова, организатор на изложбата.

Изложбата е част от проявата „Руските сезони в България“, осъществена от „Сдружението на руските художници в България“ с подкрепата на Генералното Консулство на Руската Федерация във Варна и подкрепата на Община Бургас.

Инициативата се реализира със съдействието на Община Бургас.

--------------------------