Потресаващо зверство с българин в Италия!

0
75
768x432 6
epa06709283 Carabinieri take up position in Via Campania (Campania Street), where a 37-year-old man barricaded himself inside his home after killing his mother, in Qualiano, near Naples, Italy, 03 May 2018. The man, Pasquale De Falco, is said to suffer mental-health problems. The victim was named as Teresa Ricciardiello, 67. De Falco is reported to be armed with a rifle that his father has a legal permit for, sources said. It is not clear if the father is inside the first-floor flat where the man has holed himself up. The man was still holed up more than six hours after barricading himself in. Negotiations were said to have ground to a halt. De Falco's brother-in-law was helping police. EPA/CESARE ABBATE
Сподели новината.

Български гражданин е пребит до смърт и бере душа в болница, близо до Варезе, но близките му в продължение на два месеца си мислят, че има инсулт, защото никой не си мърда пръста да ги уведоми, че е жертва на свиреп побой, научи БЛИЦ.

61-годишният Кольо Димитров лежи два месеца в болницата със счупен на три места череп, силно увреден от зверски побой бял дроб, счупено рамо и травми на таза, смлени от удари вътрешни органи, но нито италианската полиция, нито някой от генералното консулство на Република България в Италия е уведомил близките му, че той е жертва на тежко криминално престъпление.

 

Съпругата му няма представа, че мъжът ѝ е смлян от бой – тя мисли, че е получил инсулт. Тъй като не говори нито италиански, нито английски, нейни приятели разговарят с лекарите от болницата във Варезе почти всекидневно в продължение на два месеца.

В телефонните разговори загрижените медици обясняват, че българският гражданин е в критично състояние и с опасност за живота – направили са му мозъчна операция, при която са отстранили голям хематом, но след няколко дни се е наложила и операция на белия дроб.

През цялото време никой не споменава, че той е жертва на нечовешки побой. Едва когато един от лекарите казва, че не става въпрос просто за хематом, а за множество тежки травми, близките се усъмняват, че това всъщност не е инсулт.

Какви са фактите и обстоятелствата по случая:

Кольо, чрез своята фирма, работи в сферата на строителството в Италия от 2007 година като подизпълнител на фирма „Братя Сико“, собственост на албанци. Преди две години и половина албански работник рязко отваря врата на строителен обект и помита Кольо. Той пада от третия етаж и си чупи петата. Чорбаджията албанец го притиска да си замълчи, защото, ако претендира за трудова злополука, ще изгуби работата си.

Димитров претърпява три операции на петата и в продължение на месеци се възстановява в България – без стотинка обезщетение от работодателя.

Веднага след като успява да се върне на работа в Италия, наема обща квартира с румънец. Според негови колеги и съседите – често злоупотребяващ с алкохол.

Сутринта на 3 март тази година, както всяка сутрин, Кольо се чул с жена си. Казал ѝ, че е добре и че отива да пие кафе и почва работа. След като не ѝ се обадил вечерта – нещо, което не се е случвало, тя се притеснила и започнала да прозвънява и двата му телефона. Едва на поредното позвъняване на месинджъра на Кольо вдигнал съквартирантът му румънец.

Поради незнаене на езика съпругата на Димитров не могла да го разбере какво ѝ казва. Помолила бивш колега на съпруга си да се свърже с румънеца и двамата провели разговор на италиански. Съквартирантът на Кольо казал, че той е в болница. Но нищо не споменал за побой.

Последвал разговор с един от двамата братя чорбаджии – Едмон. Той обяснил, че Кольо му се обадил сутринта, той отишъл до квартирата му. Заварил го в неадекватно състояние, не можел да говори и паднал. Придружил го до болница, където го приели. Но също нищо не споменал за побой.

Оттам насетне живеела с мисълта, че съпругът ѝ е получил инсулт, и се надявала той да успее да се стабилизира. Едва когато лекар казва, че Кольо е с множество тежки травми, близките се усъмняват, че има нещо криминално.

Отново провели разговор със съквартирантът румънец. Вече в Италия. Жената на Кольо пристигнала с автомобил в Италия със семейния приятел, който говори италиански. Румънецът развързал езика и казал, че в квартирата е идвала полиция, в банята имало кръв, а дрехите на Кольо били изпокъсани.

Преди това той признал в друг резговор, иницииран от приятели на семейството на Кольо, че знае какво се е случило, но ще го каже само на жена му в лична среща.

Българите успели да издирят хазаина, който отключил квартирата – в стаята на Кольо бил пълен безпорядък, липсвали телефоните му и банковата карта, а стаята на румънеца била опразнена.

След като отишли в полицията, разбрали, че Кольо е жертва на зверски побой до смърт, а лекарите показали всички снимки, които свидетелствали за фрактури и тежки наранявания.

Хазяинът казал, че не знае нищо, а работодателят Едмон отказал всякакво съдействие.

Съпругата на Кольо се свързала с генералното консулство на България в Милано. Служителите нямали представа за случая. Разбрали от нея всички факти и обстоятелства.

С подкрепа се ангажирал оперативният консул към генералното консулство Ирена Тодорова. По думите на съпругата на Кольо тя била човекът, който изключително много ѝ помогнал – провела всички нужни разговори поради липсата на друг преводач, направила също контакт с прокуратурата на Италия, както и с адвокат.

Пред нашата медия Ирена Тодорова заяви, че генералното консулство съдейства максимално по случая.

Странното в случая е, че тя заяви пред наш репортер, че няма официално потвърждение, че става въпрос за побой и за това не е добре да се прибързва в случая – при положение, че полицай във Варезе е заявил, че Кольо е бит. И не на последно място – човекът е с множество фрактури и травми на вътрешните органи.

Един от водещите български юристи в Италия – Корнелия Юрукова, се е ангажирал да представлява семейството пред италианските власти.

„Това не е просто побой, това е опит за убийство. Пострадалият български гражданин има множество травми на вътрешните органи и три фрактури на черепа. Подали сме тъжба до прокуратурата, за да се извършат всички нужни процесуално-следствени действия за разкриване на извършителството на това тежко криминално деяние“, заяви пред БЛИЦ адвокат Юрукова.

--------------------------