четвъртък, юли 25, 2024

Потресаваща наглост! Източиха нафтата на чешки тир край Монтана

Date:

Сподели новината.

Задържаха 21-годишен жител от област Видин за кражба на дизелово гориво от спрял за почивка тир край Монтана. При акцията е иззет и лек автомобил. Това е втората кражба на гориво за последните два дни, съобщи БНР.

При обход на тирове, спрели да почиват на отбивка “Сухата чешма”, край монтанското село Винище патрул на Пътната полиция – Монтана забелязали мъже да източват гориво от резервоара на чешки влекач. Това станало към 2:30 часа след полунощ на 8 май.

Мъжете не се подчинили на разпорежданията на полицейските служители и побягнали в пресечена местност край пътя, като оставили в близост до влекача празна туба от 20 литра и гумен маркуч. В гората, непосредствено до отбивката, униформените намерили 3 туби от по 20 литра, пълни с гориво, а на 100 метра от отбивката в посока към Видин открили лек автомобил “Фолксваген Поло” с видинска регистрация с две празни туби до багажника.

 

 

За съдействие на място били извикани служители на РУ Монтана. От багажника на лекия автомобил били иззети 8 празни туби с вместимост от 20 литра и мобилен телефон.

При последвалите проверки на преминаващи автомобили по път Е-79 бил установен лек автомобил “Сааб” със софийска регистрация, превозващ пътник, съпричастен към кражбата на гориво – 21-годишен от област Видин.

Той бил отведен в РУ Монтана, където били взети обтривки на ръцете му. С полицейска заповед е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Лекият автомобил “Фолксваген Поло” и откритите предмети и вещи са иззети. Работа по случая продължава в РУ Монтана.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Турски тир изгоря, шофьор загина трагично в инцидент в Търновско

Шофьорът, загинал при тежката катастрофа между два товарни автомобила...

Тревога в Сунгурларе! 4 села са на воден режим

Общо 13 населени места в област Бургас преминаха на...

Кресна потъна в скръб!

Почетният гражданин на Благоевград и бивш кмет на общината...

SPICE Music Festival се завръща

Шестото издание на SPICE Music Festival 2024 ще се проведе...