неделя, юли 21, 2024

Потоп в Смолянско

Date:

Сподели новината.

Повишено е нивото на реките и язовирите в област Смолян след продължителните валежи, съобщи пред БТА областният управител Захари Сираков. Той уточни, че повишението на речните нива е в рамките на нормалното, няма и опасност за преливане на язовири.

Най-голямо количество на валежите за областта е измерено в с. Арда, общ. Смолян, където са паднали 112 литра на квадратен метър за последното денонощие. Състоянието на язовирите в областта се следят, областният щаб има готовност за действие, съобразявайки се с обявения оранжев код за Смолянски регион, допълни Сираков.

 

В Златоградско, измереното количество валежи са от 85 литра на квадратен метър. На Рожен също е валяло интензивно, като там падналото количество е от 73 литра. По високите части в региона има и минимална снежна покривка.

В преобладаваща част от областта вали продължителен дъжд, а в района на Пампорово и високите части – сняг. Новата снежна покривка в Пампорово е около 15 см, уточняват от Планинската спасителна служба. Ски зоната е затворена, докато пистите се обработват след падналия тежък сняг. От „Пампорово“ АД информират, че ски зоната ще бъде отворена в 11:45 часа.

Πaднaли дъpвeтa и ĸaмъни, ĸaĸтo и нaнocи, вcлeдcтвиe нa пpoливнитe дъждoвe, ca зaтpyднявaли движeниeтo пo пътищaтa в oблacт Cмoлян пpeз нoщтa, cъoбщиxa oт Oблacтнoтo пътнo yпpaвлeниe – Cмoлян. Bcичĸи пoдaдeни cигнaли ca oбpaбoтeни и нямa зaтвopeни yчacтъци пo peпyблиĸaнcĸaтa пътнa мpeжa.

Цяла нощ дъжд е валял и в Неделино, съобщава Meteo Bulgaria. По улиците са потекли кални реки.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Тежка ситуация на Беклемето отчитат премиерът и МВР шефът

Ситуацията с пожара на Беклемето е много сложна, защото...

Братя Дадурян измиха очите на Апостола

Заглавието е метафорично, но то си има предистория. Едно...

Огнен ужас край бензиностанция в Харманли, опасност от взрив

Голям пожар на метри от бензиностанция в Харманли. На...