Сподели новината.

Дългата агония на ПСФК Черноморец свърши и дружеството вече е обявено в несъстоятелност. Решението на Окръжен съд-Бургас е взето преди пет дни. В клуба влиза синдик. Това е Илка Петкова от Стара Загора. Офисът на дамата се намира в гр. Стара Загора в хотелски комплекс Верея в офис 306. Тя влиза в АД-то веднага. Наложен е и запор върху цялото имущество на футболния клуб. Петкова е юрист и общински съветник от листата на БСП. Преди време тя бе и в листата на партията като кандидат-депутат. Едно от популярните политически лица в града.

В момента единственият читав актив в дружестовото остава спортен комплекс Черноморец. Той е разположен върху площ от 140 декара и се намира на по-малко от 1 километър от идеалния център на Бургас.

Дълговете на ПСФК Черноморец са в размер на над 30 милиона лева, а капиталът на дружеството е отрицателен. Състоянието на клуба е много тежко.

Синдикът Илка Петкова трябва да предложи оздравителен план, който обаче ако не бъде приет се започва разпродажба на активите.

Реклама