Сподели новината.

Дългата агония на ПСФК Черноморец свърши и дружеството вече е обявено в несъстоятелност. Решението на Окръжен съд-Бургас е взето преди пет дни. В клуба влиза синдик. Това е Илка Петкова от Стара Загора. Офисът на дамата се намира в гр. Стара Загора в хотелски комплекс Верея в офис 306. Тя влиза в АД-то веднага. Наложен е и запор върху цялото имущество на футболния клуб. Петкова е юрист и общински съветник от листата на БСП. Преди време тя бе и в листата на партията като кандидат-депутат. Едно от популярните политически лица в града.

В момента единственият читав актив в дружестовото остава спортен комплекс Черноморец. Той е разположен върху площ от 140 декара и се намира на по-малко от 1 километър от идеалния център на Бургас.

Дълговете на ПСФК Черноморец са в размер на над 30 милиона лева, а капиталът на дружеството е отрицателен. Състоянието на клуба е много тежко.

Синдикът Илка Петкова трябва да предложи оздравителен план, който обаче ако не бъде приет се започва разпродажба на активите.

Реклама

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля оставете вашият коментар!
Моля оставете името си тук