Почина емблематичен врачански актьор

0
521
svesht
Сподели новината.

„Тази нощ, след дълго боледуване, от този свят отлетя душата на нашия колега, актьор и приятел Теодор Гайдарджиев, съобщи екипът на врачанския драматично куклен театър. Съпричастни сме към болката и мъката на неговия син и скърбим заедно с него.”

Роден през 1955 г. в известното актьорско семейство на Цветана и Иван Гайдарджиеви, през 1982 г. Теодор Гайдарджиев завършва Висшата театрална академия в класа на проф. Елка Михайлова.

Има над 80 роли в театъра, по-важните от тях за творческия му път са: „Максималистът” от Станислав Стратиев, Джордж от „Догодина по същото време” на Бърнард Слейд, Цецо Цеков от „Кълбовидна мълния” по Иван Радоев, Лука Лабан от „Професионалистът” на Душан Ковачевич, Майло от „Частен детектив” на Питър Шафер, както и моноспектаклите „Секс, наркотици и рокендрол” от Ерик Богосян, „Един българин в държава Отчаяние” по стихове на Христо Ботев и „Теорията на Ел Ти за домашните любимци” от Стивън Кинг. Прави запомнящи се роли в „Рейс” от Станислав Стратиев, режисьор Венцислав Асенов, „Сладкиш от любов” по Карло Голдони, режисьор Владимир Лазич.