Сподели новината.

Плувецът Цанко Цанков е тазгодишният носител на приза „Бург на годината“. Той е първият човек, преплувал Бургаския залив, преодолявайки разстоянието от около 45 километра за близо 14 часа.

„За мен е огромна чест да получа тази награда. Горд съм, че моят спорт – плуването, намери място в тази класация. Благодаря на Община Бургас и кмета Димитър Николов за подкрепата, която дават на плувните спортове“, каза носителят на приза Цанко Цанков.

Сред номинираните за бриза „Бург на годината“ бяха доц. д-р Теодор Седларски – за модернизирането на образователния модел в Бургас, композиторът Стефан Диомов – за цялостния му принос към Бургас, магът Йордан Янев – Зайн – за личната му кауза „Остани в България“, Симеон Димитров – за създадената от него специалност „Актьорско майсторство“ в Бургас и за неговите постановки.

Призът „Завърнали се младежи“ спечели отборът на Професионалната гимназия по механотехника и електроника за проекта си на футуристичния „баткомобил“. Останалите номинирани в тази категория са: Нургюл Салимова за многобройните ѝ успехи по шахмат и през 2019 г, Анамария Коева – за поддържане имиджа на Бургас като люлка на таланти и поетичното майсторство и отличията ѝ в областта на изкуството.