понеделник, май 20, 2024

Плувецът Цанко Цанков е „Бург на годината“ 2019

Date:

Сподели новината.

Плувецът Цанко Цанков е тазгодишният носител на приза “Бург на годината”. Той е първият човек, преплувал Бургаския залив, преодолявайки разстоянието от около 45 километра за близо 14 часа.

“За мен е огромна чест да получа тази награда. Горд съм, че моят спорт – плуването, намери място в тази класация. Благодаря на Община Бургас и кмета Димитър Николов за подкрепата, която дават на плувните спортове”, каза носителят на приза Цанко Цанков.

Сред номинираните за бриза “Бург на годината” бяха доц. д-р Теодор Седларски – за модернизирането на образователния модел в Бургас, композиторът Стефан Диомов – за цялостния му принос към Бургас, магът Йордан Янев – Зайн – за личната му кауза “Остани в България”, Симеон Димитров – за създадената от него специалност “Актьорско майсторство” в Бургас и за неговите постановки.

Призът “Завърнали се младежи” спечели отборът на Професионалната гимназия по механотехника и електроника за проекта си на футуристичния “баткомобил”. Останалите номинирани в тази категория са: Нургюл Салимова за многобройните ѝ успехи по шахмат и през 2019 г, Анамария Коева – за поддържане имиджа на Бургас като люлка на таланти и поетичното майсторство и отличията ѝ в областта на изкуството.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Арестувани в Бургас за купуване на гласове

В Бургас се провежда акция срещу купуването на гласове...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...