Сподели новината.

Районен съд – Кюстендил одобри споразумение, с което Елица Т., на 40 г. от Кюстендил, се признава за виновна, като извършител на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като обиждала и крещяла срещу клиенти и персонал на заведение на ул. „Ракла“ в Кюстендил, произвела изстрел пред заведението с газ – сигнален пистолет. За това диеяние жената получипи 3 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

Подсъдимата се признава за виновна и че на същата дата – 30 юли 2019 г., се е заканила спрямо М. К. с убийство с думите: „сега ще те застрелям“ и произвела изстрел срещу него с газ-сигнален пистолет. За това престъпление пък съдът й даде 7 месеца условно с 3 години изпитателен срок.

Магистратите наложиха най-тежкото между двете наказания, а именно: лишаване от свобода за срок от 7 месеца, като отлага изпълнението му за изпитателен срок от 3 години.

Съдът констатира, че престъплението, за което бе постигнато и одобрено споразумение е извършено от подсъдимата Елица Т. е в условията на реална съвкупност с друго престъпление – за управление на МПС след употреба на алкохол, за което е постигнато споразумение, влязло в сила на 8 август 2019 г. Заради това Елица бе лишена и от право да шофира за срок от 7 месеца.

Определението подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15- дневен срок.