Сподели новината.

Пускането на третия лъч на метрото в София е отложено за февруари 2020 г., когато ще бъдат пуснати първите метровлакове. Първоначално участъкът от „Красно село“ до „Патриарх Евтимий“ трябваше да бъде въведен в експлоатация през септември т.г.. Забавянето се налага поради времетраенето на тестовете на влаковете и цялостната автоматика, обясни директорът на „Метрополитен София“ Стоян Братоев пред БНР.

„Това е ново поколение системи за управление. Досега ние за три месеца правихме тестовете на предишните участъци. Минималният срок, по искане на „Сименс“, беше осем месеца, но те се съгласиха да го намалим на шест месеца. И в момента работим в този шестмесечен срок. В участъка бул. „България“ – „Красно село“ вече са започнали тестовете, предстои в края на този месец да започнат и от бул. „България“ до ул. „Граф Игнатиев“, каза той.

Инж. Братоев уточни, че провежданите тестове в участъка бул. „България“ до „Красно село“ са в напреднала фаза и се очаква да приключат в края на месец октомври. Въпреки това метрото в този участък ще бъде пуснато заедно с останалата част от третия метродиаметър.