четвъртък, юни 13, 2024

Откриха секретен подземен град в Рила, не е за вярване какво правят в него

Date:

Сподели новината.

В социалната платформа „ТикТок“ се появи много любопитно видео, в което се разказва за секретен подземен град в Рила, построен през далечната 1950 година.

Според кадрите, мястото е направено по време на Студената война, когато Съветският съюз и САЩ са в обтегнати отношения и има опасност от ядрен конфликт.

 

Става ясно, че градът се строи до 1980-а година. Той е разположен на дълбочина от 200 метра под земята и се състои от множество помещения, включително бункери, складове и болници.

Градът е бил конструиран така, че да издържи на ядрен удар. Според неофициална информация, той е бил проектиран за висшето ръководство на България, в случай на ядрена война.

Градът е бил снабден с всичко необходимо за оцеляване на хора в продължение на няколко месеца като вода, храна, лекарства.

Мястото е било строго секретно. Някои експерти смятат, че то е било предназначено и за други цели, например за провеждане на експерименти или да подслоняване на тайни военни съоръжения.

Друга легенда разказва, че в града се намират тайни подземни проходи, които водят до други части на България. Тези проходи са били използвани от комунистическия режим за контраразузнаване и шпионаж.

Видеото завършва с думите, че все още не са напълно изяснени всички тайни на подземния град в Рила.

В интернет можете да откриете информация в различни форуми за военен тунел в Рила и хора, които споделят, че са го посещавали. Дали обаче това е истинска история или всичко е легенда, която се опитва да набере гледания в социалните мрежи, не се наемаме да твърдим.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Край на 20-г. сага за АМ „Струма“, пътуването към Гърция ще стане песен

Министерство на околната среда и водите, след 6 месечни...

Психар вилнее в Търново

Психичноболен мъж напада хора по улиците на Велико Търново....

Баща и син германци отвлякоха и разчлениха сънародник в село край Балчик

Варненският апелативен съд постанови 20 години затвор за Ралф...

Пожар пламна във влака Бургас – София

Пожар е избухнал в бързия влак Бургас - София,...